Oleg Grossi pöördumise ukrainlaste poole katkestasid pisarad (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Oleg Grossile tikkusid pisarad juba siis silma, kui Liza Puzyrevska (seisab laua otsas) olukorrast Ukrainas rääkis.
Oleg Grossile tikkusid pisarad juba siis silma, kui Liza Puzyrevska (seisab laua otsas) olukorrast Ukrainas rääkis. Foto: Ain Liiva

OG Elektra peahoones Lepna lähistel toimus täna rahvakoosolek, kus firmas töötavatele Ukraina kodanikele jagati infot, millist abi saavad ettevõte ja Eesti riik neile osutada. Firma omanik Oleg Gross ja paljud saalisviibijad pühkisid Ukrainat tabanud tragöödia tõttu pisaraid.

"Vabandust, ma ei saa rohkem rääkida," lausus Gross ja katkestas pöördumise. Kui ta oli end taas kogunud, lubas ta oma ettevõtte 48 Ukraina kodanikust töötajale, et neile osutatakse kõikvõimalikku abi. "Kui on lapsed seal ja nende äratoomiseks vajatakse abi, oleme valmis saatma oma transpordi Poola piirile vastu. Ma saan pereliikmetele vajadusel pakkuda tööd ja eluaset. Rahaline abi pole samuti välistatud. Ma kutsun kõiki Eesti ettevõtjaid üles abistama ukrainlasi nii palju, kui vähegi võimalik! Ma loodan, et Eesti riik muudab vajadusel seadusi, et poleks sõjapõgenike abistamiseks mingeid takistusi – ei tööle võtmisel, ei elamislubade vormistamisel," rääkis ettevõtja.

Koosoleku organiseeris Rakveres elav ukrainlanna Liza Puzyrevska, kes on mittetulundusühingu Divergent Woman kohaliku rakukese eestvedaja. "Paljud ukrainlased ei tea, millist abi neile saab osutada. Minu paljudel Eestis töötavatel kaasmaalastel on Ukrainas väikesed lapsed," ütles ta. "Oleg Gross reageeris mu palvele väga kiiresti ja pakkus abi koosoleku läbiviimiseks. Ma olen talle ja kõigile eestlastele väga tänulik," jätkas ukrainlanna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles