Teel Ukraina piirile ⟩ Virumaa Teataja läheb Poola piirile sündmusi kajastama

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Virumaa Teatajas ilmus hiljuti lugu Valeriia Sviripast, kes soovib sõja eest Ukrainas Eestisse pääseda.
Virumaa Teatajas ilmus hiljuti lugu Valeriia Sviripast, kes soovib sõja eest Ukrainas Eestisse pääseda. Foto: Veiki Ojaperv

Virumaa Teatajas ilmus hiljuti lugu Valeriia Sviripast, kelle pere elab Ukrainas, kuid südame teine pool Eestis Tallinnas. Neiu soovib tagasi Eestisse pääseda, kuid sõja tõttu on lennuliiklus Ukrainas suletud. Valeriiale ja tema sõpradele läheb bussiga järele tema sõber Arni Omler koos kaasreisijaga. Reisi teeme kaasa ka meie, Virumaa Teataja tegevtoimetaja Veiki Ojaperv ja fotograaf Ain Liiva.

Kergelt ärevil Arni Omler rääkis enne starti Rakvere Põhjakeskuse tanklas, et tal on tugev tahe sõpra aidata. "Selles olukorras ei ole võimalik niisama passida, midagi peab ära tegema. Kuna mul on võimalus praegu sõita ja Valeriiale ja tema sõpradele järele minna, siis ma teen seda," sõnas Omler.

Väiksesse bussi on pakitud hulgaliselt tekke ja patju, joogivett ning toidukraami. "Meil pole õrna aimugi, kaua Poola piiril ootama peab, ning suure tõenäosusega peab bussis ka ööbima. Sellepärast sai varustust omajagu kaasa võetud," jätkas ta.

Põhjakeskuse juurest startisime Poola poole kell 17.45. Ilm väljas on kohutav, teed on libedad ning nähtavus on kesine. Reis käib ühe väikebussi ja maasturiga, kuhu proovime mahutada võimalikult palju sõja eest põgenejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles