Tapa poiste uskumatud seiklused ⟩ Kolkalinna noored vallutasid 32 aastat tagasi Rootsi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praegune RMK Sagadi metsamuuseumi juhataja ja hinnatud krimikirjanik Ain Kütt oli finaalmängus resultatiivseim käsipallur. Laual olev eriauhinnaks saadud elektrooniline kell töötab tänase päevani.
Praegune RMK Sagadi metsamuuseumi juhataja ja hinnatud krimikirjanik Ain Kütt oli finaalmängus resultatiivseim käsipallur. Laual olev eriauhinnaks saadud elektrooniline kell töötab tänase päevani. Foto: Ain Liiva

Kuidas saab poiss välispassi, kui juuksed on nõukogude inimesele kohatult pikad? Mis siis saab, kui vastasvõistkonna kesktormaja on mustanahaline, kellesarnast Eesti poisid on seni vaid piltidelt näinud? Miks skandeerisid rootslased Eesti käsipallikoondise noormeestele “Liikenneee-Liikennee!”?

1975. aastal sündinud poiste Eesti väravpallikoondisesse (siis nimetati seda ala veel nii) kuulus viis Tapa noormeest ja 1989. aasta sügisel käisid nad mängimas Rootsis, kus võitsid tugeva tasemega turniiri. Teiste seas kuulus võistkonda praegune RMK Sagadi metsamuuseumi juhataja ja hinnatud krimikirjanik Ain Kütt, kes võistlusreisist toona ise ajalehele nupukese saatis. 32 aastat hiljem avab Kütt mälestuste laeka, sest nagu ta ise ütleb: “Kurikuulsast kolkalinnast otse Rootsi, seal veel esikoht, auhinnaraha ja hulk meeneid. Lähikontakt mustanahalisega. Ühe 15-aastase jaoks oli see hetk tol ajal kahtlemata elu tähtsündmus.”

Linnade kevadturniir.
Linnade kevadturniir. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles