Teel Ukraina piirile Sõjapõgenik jõudis varajastel hommikutundidel kihlatu rüppe

Copy
Valeriia ja tema kihlatu kohtumine Przemyśli piiripunktis.
Valeriia ja tema kihlatu kohtumine Przemyśli piiripunktis. Foto: Ain Liiva

Täna öösel kell 4.12 jõudis Ukrainast Poola piiri poole mitu päeva teel olnud ukrainlanna Valeriia Sviripa viimaks kohale. Teekonda Lvivist Przemyśli piiripunkti Poolas varjutasid puupüsti täis rongis inimeste tervisemured, totaalne infosulg ja meeletu väsimus.

Ukrainas Lvivis paigutati esimesed inimesed rongi juba laupäeva hommikul kella 9 ajal. Lvivi raudteejaamast on laekunud mitu videot, kuidas sõjapõgenikud tunglevad ja kätega ruumi teevad, et rongi pääseda. "Tunglemine oli meeletu, kuid õnneks oli see üsna tsiviliseeritud, kuna kõik teavad eesmärki, miks me piiri poole liigume," rääkis Valeriia Sviripa laupäeva pärastlõunal veebirakenduse Telegram vahendusel.

Pärastlõunal, kui rong Valeriia Sviripaga jaamast lahkunud oli, levis sotsiaalmeedias samast jaamast paraku aga häirivamad kaadreid, kuidas tuhanded inimesed kõik rongide peale pressisid. "Jumal tänatud, et minu ema varahommikul rongi peale sai," kõneles Poolas elav ukrainlanna Anna, kes öösel Przemyślis põgenikerongi ootas. "Ema hakkas reede hommikul Kiievist Poola piiri äärde liikuma ning on edasi jõudnud kaasmaalaste abiga. Ühistransport on kurnatud ja hektiline. Riigis liikudes tuleb kasutada head suhtlemis- ja veenmisoskust. Õnneks hoiavad ukrainlased praegu rohkem kokku kui kunagi varem," kõneles väsinud, kuid vapra olemisega Anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles