Teel Ukraina piirile Poola piirilinnades on majutusega keeruline olukord

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Majutuskoht, mille leidsime Poolast alles kolmandal ööpäeval hea juhuse tahtel.
Majutuskoht, mille leidsime Poolast alles kolmandal ööpäeval hea juhuse tahtel. Foto: Ain Liiva

Sõja tõttu Ukrainas on Poola-Ukraina piirilinnade majutusasutustes kohad välja müüdud. Samuti võib olla probleeme kütuse kättesaamisega.

Öömaja leidmine Poola piiritsoonis on keeruline, välja on müüdud nii hotellid, hostelid kui ka kodumajutused. Kohapeal toimetavad vabatahtlikud teadsid rääkida, et nii ametivõimud kui ka eraettevõtted on broneerinud majutuse põgenikele, kes sõjatsoonist tulles on väga väsinud ja paar ööd end koguda soovivad, enne kui edasi liiguvad.

Viibime fotograaf Ain Liivaga praegu Poola-Ukraina Budomierz-Hruszówi piiripunktist kolme kilomeetri kaugusel Krowica külakeses, kus saime kolme päeva jooksul esimest korda jalad korralikult välja sirutada, eelnenud kahel ööl olime silma kinni lasknud autos, nagu teevad sajad piirile appi sõitnud inimesed.

Samuti on piirilinnades kütuse kättesaamine ettearvamatu. Mõned bensiinijaamad on töö sootuks lõpetanud, mõned müüvad vaid teatud kütuseliike. Kõige keerulisem näib olukord olevat diisliga. Siiski saime Medyka Circle K tanklas paagi täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles