Rakvere kogudused ühinevad palveks Ukraina ja rahu eest

Merly Raudla
Copy
Gunnar Kotiesen Rakvere Karmeli koguduse uues majas.
Gunnar Kotiesen Rakvere Karmeli koguduse uues majas. Foto: Marianne Loorents

Rakvere kristlikud kogudused on otsustanud koonduda ühisteks palveteenistusteks Ukraina ja rahu eest. Paavst Franciscus kutsus üles pidama tuhkapäeval jumalateenistust Ukraina pärast. Rakvere kogudused on otsustanud seda laiendada ning koguneda igal paastuaja kolmapäeval ühte Rakvere kirikusse koguduste ühispalvusele.

Tuhkapäeval oodatakse kõiki, kellel Ukrainas toimuv korda läheb ja kes rahu nimel ühiselt palvetada soovivad, Rakvere Kolmainu kirikusse kell 18 algavale jumalateenistusele. Järgmisel kolmapäeval, 9. märtsil toimub koguduste ühine jumalateenistus Rakvere Karmeli kirikus.

Paastuaeg on teekond koos Kristusega, kelle kannatuses ja surmas sai eriliselt nähtavaks siinse maailma katki olemine. Ukrainas toimuv sõda tuletab seda meile teravalt meelde ja kutsub kõiki hea tahtega inimesi koonduma, et seista vastu kurjusele ja vägivallale, mida me Ukrainas näeme. Kristus ütleb: "Rahu ma jätan teile, oma rahu ma annan teile. Mina ei anna teile nõnda, nagu maailm annab. Teie süda ärgu ehmugu ega mingu araks!" (Jh 14:27)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles