Rakverre tuli kaks teatriauhinna nominatsiooni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Etendusteenistuse juht Indrek Apinis mängis inspitsiendi rolli lavastuses "Hullemast hullem".
Etendusteenistuse juht Indrek Apinis mängis inspitsiendi rolli lavastuses "Hullemast hullem". Foto: Siim Vahur

Selgusid Eesti teatri auhindade nominendid 2021. aasta loomingu või pikaajalise silmapaistva töö eest. Rakvere teatrisse tuli kaks teatritöötaja auhinna nominatsiooni.

Lavastust ettevalmistava töötaja auhinna kandidaat on Rakvere teatri etendusteenistuse juht Indrek Apinis, kellest on kujunenud tänu mitmekülgsele teatripagasile kõigi ja kõigega arvestav, nutikas ja kindlameelne partner ka lavastuste ettevalmistamisel, alates tehnilise poole juhtimisest kuni lavale haruldaste trikkide loomiseni. Auhinna teised nominendid on Vanemuise teatri dekoratsiooniala juht Marika Raudam ja Eesti Noorsooteatri rätsep-õmbleja Jaanika Simmer. 

Haldus- ja administratiivtöötaja auhinna nominent on Rakvere teatri projektijuht Helen Solovjev, kes on korraldanud teatris kõike, mis jääb tavapärasest etendustegevusest kõrvale, alates hooajaüritustest kuni teatri sarjadeni, ning tema tegevust on kandnud entusiasm, head ideed ja lai silmaring. Temaga konkureerivad Vanemuise teatri finantsjuht Tiina Lood ja Ugala teatri turundus- ja avalike suhete juht Kätlin Sumberg.

Teatritöötajate auhindade žüriisse kuuluvad esimees Taivo Pahmann, Pille Jänes, Anu Konze, Roland Leesment, Pille-Riin Lillepalu ja Tauno Makke. Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Vene teatris.

Eesti teatri auhindu annavad välja Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti Teatriliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles