Rakvere asub tõhustama järelevalvet taksoveo teenuse üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavalitsus asus koostöös Maksu- ja Tolliametiga tõhustama järelevalvet taksoveo teenuse pakkujate üle maksude maksmisel, et seeläbi tõsta taksoteenuse kvaliteeti Rakvere linnas.

Rakvere linnavalitsus saatis taksoveo teenuse osutajatele märgukirjad, et võimaldada neil enne järelevalve tegemist oma dokumendid korda ajada.
Märgukirja saanud isikud valiti välja Rakvere linnavalitsuse ning Maksu- ja Tolliameti eelneva riskianalüüsi põhjal.

Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik rõhutas, et märgukirja saanud isikutel tuleks üle kontrollida oma raamatupidamise ja maksudega seonduvad andmed ning teha vajadusel vastavad parandused deklaratsioonides. Paljud taksojuhid ei teadvusta veel, et võivad maksude maksmata jätmisel jääda ilma sotsiaalsetest garantiidest nagu töövõimetushüvitis ja töötuskindlustuse hüvitis.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu sõnul kaasab linn taksoveo teenuse kontrollimisse edaspidi ka Ida prefektuuri Rakvere politseijaoskonna. Linnavalitsus loodab, et Rakvere taksoveo teenuse osutajad suhtuvad tõsiselt linna saadetud märgukirja ja korrastavad oma tegevust ning maksukäitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles