Ukraina vajab enda poolele tugevat ja ausat ajakirjandust

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Ukraina sündmusi kajastatakse üle maailma. Poolas Medykas oli kohal ka Lõuna-Korea meediakanal KBS World.
Ukraina sündmusi kajastatakse üle maailma. Poolas Medykas oli kohal ka Lõuna-Korea meediakanal KBS World. Foto: Ain Liiva

Infomüra on praegusel ajal suurem, kui see kunagi maailma ajaloos olnud on. Praegu vajavad ukrainlased ausat ja otsest infot, mis võib aidata elusid päästa ja maailma arvamust kujundada. Sündmusi Poola-Ukraina piiril käis koos fotograaf Ain Liivaga kajastamas ka siinkirjutaja.

Ajakirjanduse roll on Euroopas praegu tähtsam, kui see viimase 50 aasta jooksul olnud on. Seda kinnitavad ukrainlased isegi. “Aitäh selle eest, mis te teete. Praegu on tähtis päris fakte levitada, kogu maailm peab teadma, mis Ukrainas toimub,” rääkis Donbassi elanik, sõja eest põgenenud Lina Stepanova ajakirjanduse rollist.

Neiu, kes jõudis Eestisse selle nädala alguses, lubas anda endast kõik, et midagi kasulikku ära teha. “Euroopa jaoks algas sõda mõned päevad tagasi, meie jaoks kaheksa aastat tagasi. Selle ajaga olen õppinud, et tuleb rahulikuks jääda ja tegutseda, kasvatada kontaktide võrgustikku terves Euroopas ja suunata infot õigetesse kanalitesse, vaid nii on meil lootust, et ukrainlasi maailmast ei isoleerita,” rääkis Stepanova. “Eestis olles hakkan piiri taha lõksu jäänud kaasmaalasi infoga aitama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles