Kunda ühisgümnaasium: sõda õigustava kooliõe ütlemised lähevad vastuollu riiklikus õppekavas olevate väärtustega

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Kunda ühisgümnaasium taunib kooliõde Jelena Fjodorova väljaütlemisi sotsiaalmeedias.
Kunda ühisgümnaasium taunib kooliõde Jelena Fjodorova väljaütlemisi sotsiaalmeedias. Foto: Meelis Meilbaum

Kunda ühisgümnaasiumi direktor Kristi Aron nimetas Jelena Fjodorovaga seonduvat ääretult kahetsusväärseks. "Kooliõe väljaütlemised sotsiaalmeedias on kindlasti vastuolus nii Kunda ühisgümnaasiumi kui ka riiklikus õppekavas toodud väärtustega," sõnas ta. See on peamine põhjus, miks ei saa sellise eksimuse teinud inimene koolis jätkata.

"Hoolimata sellest, et ta on siiani osutanud professionaalselt õendusteenust, ei saa vaadata mööda asjaolust, et ta ei jaga mitmeid riiklikus õppekavas toodud väärtusi," jätkas koolijuht. Aroni sõnul pöördus kool haigekassa poole kirjaga, kus märgitakse, et kuna seni ei ole teenuse osutamises kvaliteediprobleeme olnud, on kool nõus, kui osaühing Medical Logistics jätkab teenuse osutamist, kuid ilma Jelena Fjodorovata. Koolijuhi sõnul on ta suhelnud osaühinguga ja ootab nüüd nende vastust.

Kui osaühing seatud tingimust täita ei suuda, siis teeb haridusasutus haigekassale ettepaneku leping nimetatud äriühinguga üles öelda. Sel juhul peab kool koostöös omavalitsusega leidma uue teenusepakkuja, kes peab haigekassa nõudel olema kindlasti juriidiline isik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles