Gross: juba välja ostetud Vene kauba hävitamine on lollus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Oleg Gross (vasakul) pole oma Grossi Toidukaupadest Vene päritolu tooteid kõrvaldanud, põhjendades, et kauba müügilt võtmisega ei saaks Venemaa mingit kahju.
Oleg Gross (vasakul) pole oma Grossi Toidukaupadest Vene päritolu tooteid kõrvaldanud, põhjendades, et kauba müügilt võtmisega ei saaks Venemaa mingit kahju. Foto: Piret Saul-gorodilov

Kaupluseketid korjavad lettidelt ära Venemaal toodetud kaupa, samas jätkavad tööstusettevõtted idast tuleva toorme importi. Oleg Gross, kes oma Grossi Toidukaupadest pole Vene tooteid kõrvaldanud, ütleb, et kampaaniatega ei maksa üle võlli minna. "Mis kahju on sellest Venemaale, kui ma jätan talle juba kinni makstud kauba müümata?" küsis ta retooriliselt.

Grossi Toidukaubad pole Venemaal või Valgevenes toodetud kaupa lettidelt korjanud. "Me kõik kasutame jätkuvalt Venemaa gaasi, naftat ja muid energiakandjaid ning muudkui nuumame venelasi," põhjendas Oleg Gross. "Nende kaupade ostmine tuleks päevapealt lõpetada ja mõelda alternatiividele. Loomulikult ei osta ma oma kauplustesse Venemaa kaupa enam juurde, aga mis kahju on sellest Venemaale, kui ma jätan talle juba kinni makstud kauba müümata?"

​Ta lisas, et müümata kaup on tema ettevõtte või vahendaja kahjum, mitte venelaste oma. "Lisaks on mind kasvatatud toitu austusega suhtuma. Mina toitu ära ei viska, olgu see või Venemaal toodetud," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles