Kohus läheb Vinni valla endise juristiga uuele ringile

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Viru maakohtu Rakvere kohtumajas peaks eeloleval esmaspäeval astuma seadusesilma ette Vinni valla endine jurist Kersti Vilbo.
Viru maakohtu Rakvere kohtumajas peaks eeloleval esmaspäeval astuma seadusesilma ette Vinni valla endine jurist Kersti Vilbo. Foto: Ain Liiva

Vinni valla endise juristi Kersti Vilbo kriminaalasja arutamiseks kavandatud istungid on seni kaitsja ja prokuröri haigestumise tõttu kõik ära jäänud. Viru maakohtu pressiesindaja Kristi Ehrlich ütles, et järgmine istung on kavandatud esmaspäevale.

Eelmise aasta novembris esitas Viru ringkonnaprokuratuur Kersti Vilbole süüdistuse omastamises ja toimingupiirangu rikkumises. Süüdistuse järgi oli Kersti Vilbo Vinni valla volitatud esindajana ühe osaühingu likvideerija. Seetõttu oli tal ligipääs selle osaühingu arvelduskontole, kust ta kandis süüdistuse järgi 2019. aasta sügisest kuni 2021. aasta kevadeni endaga seotud ettevõtetele üle 95 000 eurot.

Samuti on Vilbole esitatud süüdistus selles, et kui Vinni vald kuulutas 2020. aasta lõpus välja hanke järgmiseks aastaks sotsiaaltranspordi teenuse osutaja leidmiseks, hääletas ta hankekomisjoni liikmena tema endaga seotud ettevõtte poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles