Idanaabritest laagrilapsi pole meie spordikeskustes ammu

Merly Raudla
Copy
Peterburi iluvõimlejad olid Vinni spordikompleksis tihedad külalised.
Peterburi iluvõimlejad olid Vinni spordikompleksis tihedad külalised. Foto: Merly Raudla

Enne eriolukorda oli tavapärane, et Vinni ujulas sulistasid siia laagrisse tulnud Venemaa iluvõimlejad ning Tamsalus toimetasid Peterburi või Moskva spordilapsed. Koroonaviirus tõmbas reisimisele pidurit ja välismaalt tulijad kadusid pildilt. Kas praegune olukord Ukrainas tõmbab Venemaa laste laagritele siinmail täielikult kriipsu peale?

Mõned aastad tagasi võis eriti koolivaheajal Vinni ujulasse minnes kindel olla, et ühel hetkel saabuvad veeprotseduuridele nõtked iluvõimlejad või hakkavad basseinis vettehüppeid harrastama korvpallipoisid. Pea alati oli tegemist välismaalt saabunud noorsportlastega, väga suure tõenäosusega Venemaalt tulnutega.

Vinni spordikeskuse juhataja Ergo Prave ütles, et viimased Venemaalt saabunud laagrilised olid keskuses 2020. aasta jaanuaris. “Siis tuli eriolukord, ja see pole lõppenud,” tunnistas Prave. Nüüd käivad tema sõnul laagrites kohalikud Eesti klubid, kuid sedagi vähesel määral. “Nii palju on haigeid,” nimetas Prave peamise põhjuse. Näiteks tänagi pidi Vinnis algama rahvusvaheline korvpalliturniir, kuid nii Prave ise kui ka nii mõnigi teine treener ja korraldaja on tõvevoodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles