Üle saja raamatukogu näitab oma toetust Ukraina-teemaliste väljapanekutega

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Väljapanek Lasila põhikooli raamatukogus.
Väljapanek Lasila põhikooli raamatukogus. Foto: Raamatukogudeaasta.ee

Märtsi esimestel päevadel panid raamatukogud üle Eesti kokku Ukraina-teemalised väljapanekud, et näidata oma toetust ning pakkuda kogukonnale informatsiooni Ukraina ajaloost, kultuurist ning teemakohasest kirjandusest.

"Nägin tõesti suurt vaeva, et teha väljapanek kooliraamatukogus, kus materjal on peaaegu olematu," sõnas Kadi Prants Lasila põhikooli raamatukogust. "Aga nii tahtsin teha, eriti veel, kuna meie inglise keele õpetaja on ukrainlanna. Noor tüdruk, kes õppis ülikoolis ka eesti keele selgeks ja on juba pikemalt osa meie väikesest kollektiivist," lisas ta.

"Praeguses kriitilises olukorras kasutab iga organisatsioon, ettevõte ja inimene endale kättesaadavaid ressursse, et näidata oma toetust," ütles raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre. "Raamatukogude võrgustik saab pakkuda kogukondades paika, kuhu kokku tulla, et üksteise jaoks olemas olla. Samuti on kogudes saadaval tõeseid infoallikaid Ukraina ajaloost, rahvusvahelisest julgeolekust, infoga manipuleerimisest ning võimalus kosutada oma hinge killukesega Ukraina kultuurist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles