Oleg Gross soovitab inimestel Lidlist odavat kaupa osta

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Oleg Gross.
Oleg Gross. Foto: Ain Liiva

Kaupluseketi omanik Oleg Gross ütles ETV saates "Hommik Anuga", et tema Lidli tulekut ei pelga, sest jaekaubandus pole Eestis kasumlik äri. Et põhilisi toiduaineid müüakse Eestis alla omahinna, soovitas ta inimestel sel nädalal avatud Lidli poodidest osta just soodushinnaga tooteid. Gross täpsustas, et osta tuleks neid tooteid, millele Lidl kõvasti peale maksab.

Saatejuht Anu Välba küsimusele, kas Gross on ka ise Lidli mõnes siin avatud kaheksast kaupluses käinud, vastas suurärimees, et kaheksa kauplust midagi pea peale ei pööra. Lidli poe hindade kohta, näiteks lõhekilo saab kätte mõne euroga, selgitas Gross, et tegemist on hindadega klientuuri nii-öelda sissesöötmiseks. Seega need hinnad ei jää püsima, sest sakslastel on eesmärk ikkagi kasumit teenida.

Aga mitte Lidl ei maksa kaupadele peale. Grossi andmetel maksavad kõik kaupmehed tegelikult viis kuni kümme senti kilepiima eest. Sama on hapukoorega. Grossi sõnul on Eesti suuremad väliskaubandusketid kahjumis, kodumaisel kapitalil põhinevad aga kasumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles