Rutja lennuväljal ja rannas toimub õppus

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Õppuse Saber Strike ajal kasutatakse muu hulgas rakette Hellfire.
Õppuse Saber Strike ajal kasutatakse muu hulgas rakette Hellfire. Foto: Wikipedia

7.–11. märtsini toimub Haljala vallas Rutja lennuväljal ja rannas osa õppusest Saber Strike. Õppuse käigus korraldatakse 10. ja 11. märtsil õhutõrjerelvadest lahinglaskmisi, mis võivad kohalikule elanikkonnale häirivalt mõjuda.

"Rutja rannas korraldatav laskeharjutus hõlmab lennuvälja ning umbes pooleteise kilomeetri pikkust ala rannas Rutja vana piirivalvekordoni ümbruses. Laskmiste ala julgestavad kaitseväelased, samuti on informeeritud kohalik omavalitsus, päästeamet, riigimetsa majandamise keskus ja mereametkonnad, et laskmise ajal ei oleks ohualas veesõidukeid. Laskmised kestavad kell 10-12," selgitas kapten Taavi Karotamm kaitseväe peastaabist.

 "Õppuse käigus lasevad USA 10. armee õhu- ja raketikaitse väejuhatuse kaitseväelased soomukitele Stryker paigaldatud lühimaa õhutõrjesüsteemidest Stinger-rakette. Õppuse teine osa - õhutõrjeharjutus - viiakse läbi kaitseväe keskpolügoonil 12.-16. märtsini. Õhutõrjeharjutusel harjutavad koostööd Eesti, Soome, USA ja UK õhutõrjeüksused ja neile tehakse vastutegevust Belgia, Poola ja UK hävituslennukitega. Soomest on kohal õhutõrjeüksus keskmaa õhutõrjesüsteemiga NASAMS, teised riigid osalevad lühimaa süsteemidega. Sarnaselt Eestile kuuluvad ka Soome õhutõrjeüksusesse ajateenijad," lisas Karotamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles