Evelin Tamm: “Maailmaparandaja olin juba kooliajal”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Evelin Tamm on enda sõnul ühe jalaga Eestis, teisega Rootsis. Sellel pildil on mõlemad jalad kalli kodukoha Altja rannal.
Evelin Tamm on enda sõnul ühe jalaga Eestis, teisega Rootsis. Sellel pildil on mõlemad jalad kalli kodukoha Altja rannal. Foto: Erakogu

Evelin Tamm on vabakutseline ajakirjanik, poliitaktivist ja feminist, kes on juba üle kümne aasta elanud Rootsis. Altjalt pärit naine on tegev Rootsi eestlaste keskorganisatsioonis ning sealses ühenduses Eesti Teaduslik Selts Rootsis, praegu kaitseb ta magistrikraadi Uppsala ülikoolis vene keele ja rahvusvaheliste suhete valdkonnas.

Virumaa Teataja kirjutas naisest pikemalt viimati 2012. aastal. Toona oli ta kampaania “Õpetajatele vääriline palk” üheks eestkõnelejaks, kutsus õpetajaid streikima ning nimetas haridussüsteemi suurimaks murekohaks “kõikidel tasanditel lokkavat vägivalda – vaimset ja füüsilist ahistamist”.

Kui võrdlete meie praegust haridusmaastikku kümne aasta tagusega, siis kas võime öelda, et toonane haridusreform ja teie aktsioonid kandsid vilja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles