Peterburi bussid on kui sõjapõgenike sõidukid (1)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Läinud nädalavahetusel Rakverre jõudnud Vene bussifirma Tallinna–Peterburi buss oli tühi, kuid sohvri kinnitusel on see vastupidises suunas sõites puupüsti täis.
Läinud nädalavahetusel Rakverre jõudnud Vene bussifirma Tallinna–Peterburi buss oli tühi, kuid sohvri kinnitusel on see vastupidises suunas sõites puupüsti täis. Foto: Toomas Herm

Seni on meedias juttu olnud, et puupüsti on täis Peterburist Eestisse tulevad Lux Expressi bussid. Aga vabu kohti on raske saada ka Venemaa enda Eestisse suunduvatele liinibussidele.

Rakveres peatunud ja Peterburi teel olnud liinibussis oli vaid paar reisijat. Bussijuht, kes ei soovinud oma nime avaldada, rääkis, et kui ta Tallinnasse sõitis, väljus Peterburist korraga kaks bussi. Kahe sõiduki peale oli bussijuhi hinnangul umbes 90 reisijat. “Lennukid ju ei lenda,” sõnas ta. Rohkem ta rääkida ei soovinud.

Bussiettevõte Lux Express kinnitas Postimehele, et suur reisijate tulv tabas liini pärast seda, kui Euroopa lennuliiklus Venemaaga katkes. “Nõudlus on alates 26. veebruarist hüppeliselt kasvanud. Kui varem oli Peterburist Eestisse kolm-neli igapäevast väljumist, siis nüüd on see arv kasvanud kuueni ning olenevalt päevast teeme ka mõne lisareisi,” selgitas ettevõtte rahvusvahelise äri juht Rait Remmel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles