Talvejooksusari lõppes maratoniga

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Hene Karumaa oli ainsa naisena talvemaratoni läbimas. Ajaks sai vapper naine 5.19.38
Hene Karumaa oli ainsa naisena talvemaratoni läbimas. Ajaks sai vapper naine 5.19.38 Foto: Andrus Lein

Pühapäeval toimunud Rakvere talvejooksusarja viimane, kolmas etapp kujunes traditsiooniliselt hooaja kiireimaks. Vinnis stardipaigas olnud jäine teelõik asendus raja kergliiklusteel kulgedes suhteliselt korralike jooksutingimustega ning ilmselt sellest ja kohal olnud üleeestilisel tasemel jooksumeestest tingituna sai eelmise etapi võidutulemusest kiirema aja kogu esikolmik, keda eraldasid üksteisest väikesed, mõnesekundilised vahed.

Rakveres võttis võidu Deniss Šalkauskas, kelle lõpptulemuseks fikseerisid kohtunikud 34.22. Aleksandr Kuleshov jäi võitjast maha seitse sekundit. Kolmandana pääses pjedestaalile talvejooksusarja esimese etapi võitnud Taavi Kilki (34.39). Neljandana lõpetanud Kaupo Uuetoa oli aga parim kogu jooksusarja arvestuses, kus liideti kolme etapi ajad. Šalkauskase jaoks on Rakvere kujunenud edukate jooksude paigaks, sest võitis ta ju ka meeste arvestuses möödunudsuvise ööjooksu. Talvesarja üldarvestuses järgnesid Uuetoale Ahti Nuga ja Jarl Edur.

Kui meestest oli igal etapil eri võitja, siis naistest saavutas hooaja kolmanda võidu Liliana Torn. Viimasel etapil jäi maagilisest 40 minuti piiri alistamisest puudu vaid kaks sekundit, võiduajaks kujunes 40.01. Võitja tulemuse teeb märkimisväärseks asjaolu, et ühtlasi oli Liliana Torn vanusegrupi N50 parim. Iseenesest mõista võitis ta ka kõikide etappide summas üldarvestuse, järgnesid Irina Savinitš ja Sille Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles