Rakvere Funkfestil astub üles Islandi eurolaulik Daði Freyr

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Funkfest toob 23. juunil Rakvere Vallimäele Daði Freyri Islandilt.
Rakvere Funkfest toob 23. juunil Rakvere Vallimäele Daði Freyri Islandilt. Foto: Daði Freyr

Teist korda toimuv Rakvere Funkfest avas selleaastase piletimüügi ja kuulutas välja tänavuse peaesineja. Selleks on Islandilt pärit Daði Freyr, kes esindas oma riiki lausa kahel järjestikusel Eurovisionil lauludega "10 Years" ja "Think About Things".

"Esimene Funkfest näitas, et Eesti inimestel on funk-muusika vastu suur huvi, ja seetõttu suunasime peaesinejale mõeldes pilgud välismaale. Daði Freyri looming on südamelähedane paljudele muusikasõpradele ja soovime pakkuda Eesti inimestele võimaluse seda vahetult kogeda. Kindlasti astub festivalil üles ka palju häid Eesti funk-muusikuid, keda me peagi tutvustama hakkame," lubas Funkfesti korraldaja Johannes Pihlak.

2020. aasta Eurovisionil pidanuks Daði Freyr üles astuma lauluga "Think About Things" ning seda peeti võidusoosikuks. Paraku jäi koroonapandeemia tõttu suurürituse tol aastal ära. Daði Freyr esindas Islandit ka aasta hiljem, kui tuli palaga "10 Years" kõrgele neljandale kohale. Seda hoolimata tõsiasjast, et nakatunud tiimiliikme tõttu ei saanud Daði Freyr live'is esineda. "10 Years" võeti soojalt vastu ka Eestis, kui laul hääletati Raadio 2 aastahiti konkursil 25. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles