Abielluda või mitte abielluda?

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Teiste inimeste eraelu on olnud alati huvipakkuv. Vanasti istusid naised saunalaval, kapad peas, ja jagasid kõige intiimsemaid saladusi. Tänapäeval on selle jaoks olemas internet. Ferdinand Johann Wiedemann on öelnud, et iga inimese elus on asju, mida on mõistlik teiste eest peita sügavale puujuure alla ja mitte laotada mööda maailma laiali. Aga eks inimesed on erinevad ja ajadki on muutunud.

Möödunud sajandil oli valitseval kohal traditsiooniline abielu. Abielluti üks kord elus ja elati koos, kuni surm lahutas. Üks mees olevat oma hõbepulmas öelnud, et oleks ma 25 aastat tagasi raske kuriteo sooritanud, oleksin vanglakaristuse juba ära kandnud ja täna vaba mees olnud. Kui mees luges lehest, et keegi otsib omale naist, kirjutas ta vastu, et võta minu oma. Nii et abielu kestvus ei ole ainuke õnneliku kooselu näitaja.

Kui ema jäi 46-aastaselt leseks, soovitas tütar tal leida uus kaaslane. “Mina olen ühe mehe naiseks loodud. Meie suguvõsas on see reegel olnud. Nii on ja nii jääb. Loodan, et ka sina oled oma ema tütar,” vastas ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles