Rakke raamatukogus algasid teeõhtud kodukandi suurkujudega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Suurkujudest kõneleva teeõhtu üllatuskülaline oli laulja Maire Haava.
Suurkujudest kõneleva teeõhtu üllatuskülaline oli laulja Maire Haava. Foto: Kristel Kitsing

MTÜ Südameasi eestvedaja Ada Väät hakkas koostöös Rakke raamatukoguga korraldama kohalikus biblioteegis teeõhtuid. Teetassi kõrval tuleb juttu kohalikest suurkujudest, ei puudu ka võistlusmoment "Kuldvillaku" näol.

Huvilised said kokku 8. märtsil ning juttu tuli Rakkes sündinud kirjanikust ja tõlkijast Marta Sillaotsast ning Kiltsi koolis õppinud luuletajast Kersti Merilaasist. Õhtu üllatuskülaline oli aastatel 1994–2003 rahvusooperis Estonia töötanud ja praegu valla kultuurispetsialisti ametit pidav Maire Haava.

15. märtsil tähistatakse Salla seltsimajas emakeelepäeva, kus osalejad saavad mõõtu võtta emakeele "Kuldvillakus". Parimaid premeeritakse auhindadega.

MTÜ Südameasi eestvedaja Ada Väät andis lootust, et kalendriaastasse mahub edaspidigi vahvaid kokkusaamisi, kus esineb ka võistlusmomente. "Tahame kokkusaamisi püsivaks muuta, mitte ainult juubeliaastal, vaid ka edaspidi – teha väljasõite, kohtumisi ja koolitusi, mis meile kõigile jõudu annavad," rääkis Väät ja kutsus kõiki raamatukokku, sest see on tore koht.

2022. aasta on raamatukogude aasta, samuti Rakke raamatukogu juubeliaasta – möödub 110 aastat raamatukogu loomisest Liigvallas ning selle paiknemisel Marta Sillaotsa sünnimajas täitub 50 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles