Koolitantsupäevad on tulekul

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Noori oodatakse koolitantsupäevale.
Noori oodatakse koolitantsupäevale. Foto: Koolitants

Esmaspäeva, 14. märtsi õhtuni kestab tantsukoolidele, -stuudiotele ja üldhariduskoolide rühmadele registreerimine festivali "Koolitants 2022" piirkondlikele tantsupäevadele.

"Koolitantsule" on oodatud 4–22-aastased tantsijad ja nende tantsuõpetajad ning noortega töötavad koreograafid. Festival ootab osalema nii algajaid kui ka edasijõudnud tantsijaid, olulised on eakohane lähenemine nii tantsude sisus kui ka vormis ja tantsijate oskuste rakendamine vastavalt nende võimekusele.

Festival "Koolitants 2022" algab piirkondlike tantsupäevadega. Järva-, Harju-, Lääne- ja Ida-Virumaa tantsupäev toimub 16. aprillil Paide muusika- ja teatrimajas. Piirkondlikud tantsupäevad lõpevad Tallinna tantsijate esitustega 17. aprillil samuti Paides.

Piirkondlikel tantsupäevadel festivali kunstilistelt juhtidelt Elina Gorelašvililt ja Joonas Tagelilt eripreemia pälvinud tantse ning Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortest tantsijatest koosnevalt žüriilt tunnustuse saanud tantsijaid on võimalik näha 2. mail rahvusooperis Estonia korraldataval lõppkontserdil.

Kahekümne kaheksandat korda toimuv festival teeb koostööd Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu, Eesti Noorte Tantsijate Ühenduse ja Eesti Tantsukunsti ja Tantsuhariduse Liiduga ning peab oluliseks Eesti Tantsuhuvihariduse Liidu välja töötatud tantsuhuvihariduse põhimõtteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles