Teed ja tänavad saavad riigilt remondi lisatuge

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Noored puud Rakveres Jaama puiesteel.
Noored puud Rakveres Jaama puiesteel. Foto: Kristel Mänd.

Sel aastal saadakse riigilt lisatuge 23 tee ja tänava remondiks. Toetust saavad Rakvere linn ja vald ning Tapa ja Viru-Nigula vald.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetab valdu ja linnu niisuguste teede parandamisel, mida läbib transiitliiklus või mis on seotud ettevõtlusega. Juhtumipõhiselt saab investeeringutoetusi 21 omavalitust kogumahus 7 miljonit eurot.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul on meie kohalikel omavalitsustel teelõike, mis suurema liiklussageduse tõttu vajavad enam tähelepanu. "Nende teede rekonstrueerimiseks võivad jääda omavalitsuste käed liiga lühikeseks. Vajadus lisarahastuseks on suur ning riigipoolne juhtumipõhine toetus on juba aastaid olnud üheks praktiliseks võimaluseks kohalike teede olukorra parandamiseks," ütles Aas.

Kohalikel omavalitsustel oli eelmise aasta lõpus võimalik esitada taotlus kohalike teede toetuse saamiseks teede puhul, mida läbib transiitliiklus, ja ettevõtlusega seotud teede olukorra parandamiseks. Praegu on saadetud toetuse eraldamise otsuse kavand omavalitsustele tutvumiseks.

Transiitteede toetust on kavas jaotada umbes 6,1 miljonit eurot. MKM-i eelnõu kohaselt võiksid saada transiitteede rekonstrueerimiseks toetust Harku vald (Tutermaa tee), Jõhvi vald (Jaama tänav), Kohtla-Järve linn (Kalevi ja Uus-Tehase tänav), Põlva vald (Partsi–Meemaste tee), Rakvere linn (Jaama puiestee), Sillamäe linn (Rumjantsevi tänav), Tallinna linn (Rannamõisa tee), Tartu linn (Puiestee tänav), Valga vald (Vahtra tänav), Viru-Nigula vald (Uus-Sadama tee) ning Võru linn (Pikk tänav).

Ettevõtlusega seotud teede tarvis on kavas jaotada ligikaudu 900 000 eurot. Ettevõtlusega seotud teede rekonstrueerimiseks saavad eelnõu järgi toetust Haapsalu linn (Väike-Tööstuse tänav), Jõelähtme vald (Saha tee), Jõgeva vald (Ringtee pikendus I ja Ringtee pikendus II), Kose vald (Kesk tänav), Lääne-Nigula vald (Nurme tänav), Paide linn (Väike-Aia tänav), Rakvere vald (Puiestee tänav), Saue vald (Tule tänav), Tapa vald (Ülesõidu tänav) ning Viljandi linn (Reinu tee).

Toetuse saamiseks on vajalik ka omavalitsuse enda panus, omafinantseeringu määr jääb sõltuvalt omavalitsuse põhitegevuse tulust elaniku kohta kuni 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles