Taani sõdurid saabusid Ämarisse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Taani sõdurid jõudsid Ämarisse.
Taani sõdurid jõudsid Ämarisse. Foto: Spr Seaman

Täna saabusid Taani sõdurid Ämari lennubaasi, et liituda NATO lahingugrupiga Eestis.

Saabuvat üksust tervitasid Taani suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard ja Taani kaitseväe esindaja major Michael Krogsgaard.

Taani kaitseväelased Jüüti tragunirügementi kuuluvast Viikingikompaniist on osa Ühendkuningriigi juhitavast NATO lahingugrupist Tapal, mis on integreeritud Eesti 1. jalaväebrigaadi.

Taani kontingendi moodustab umbes 150 sõdurit koos ligi 70-liikmelise toetusmeeskonnaga logistikateenistuses ja sõjaväepolitseis.

Taani kontingendid umbes 200 sõjaväelasega on teeninud NATO suurendatud kohaoleku (eFP) raames Eestis igal teisel aastal alates 2018. aastast. Praegune on nende kolmas rotatsioon.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel paigutada muutunud julgeolekukeskkonna tõttu alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani. Missiooni panustab ka Island. Tapale saabus esimene lahingugrupp 2017. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles