Teisipäevast leevenevad koroonapiirangud

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas kirjutas esmaspäeva ennelõunal oma sotsiaalmeedias, et teisipäevast langevad mitmed koroonapiirangud – loobutakse COVID-i tõendi nõudest ja sulgemisaja piirangust. Maskikohustus jääb avalikes kohtades kehtima.

"Oleme lubanud, et Eestis ei kehti koroonapiirangud ühtegi päeva rohkem kui vaja. Ning seadsime sihiks, et kohe, kui sümptomaatilise COVID-i tõttu jõuab haiglatesse keskmiselt vähem kui 25 inimest päevas, lõpetame senised viimasedki kontrollimeetmed," kirjutas peaminister.

"Nüüd ongi see kauaoodatud päev käes. Hommikused andmed näitavad, et viimase kümne päeva keskmisena on eestimaalasi haiglatesse jõudnud raskes seisus 24,9. Sedagi on palju, aga siiski piisavalt vähe, et meie haiglad suudaksid tööd jätkata ning saaksime kontrollimeetmed kaotada."

Kallas teatas ka seda, et on kokku kutsunud valitsuse telefoniistungi, et vormistada lubadus ametlikuks otsuseks. Samuti soovitas ta postituses südamest kõigil ennast koroona vastu vaktsineerida ja teha tõhustusdoos. "Omikrontüvi on jätkuvalt väga nakkav ning see ei ole lihtne haigus, kuid vaktsineerimisest on palju abi.

Tean, et paljud on seda otsust oodanud ja andnud oma panuse, et see päev võimalikult kiiresti kätte jõuaks. Suur aitäh kõigile! Nüüd on meist igaühe kätes see, et saaksime ka edaspidi kontrollimeetmeteta hakkama," lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles