Kas Rakveres on juulikuus lumi maas?

Copy
Suured lumekuhilad Rakvere promenaadil ei sula veel niipea ja öösel tekkiv jää muudab tee libedaks.
Suured lumekuhilad Rakvere promenaadil ei sula veel niipea ja öösel tekkiv jää muudab tee libedaks. Foto: Ain Liiva

“Kui seda lund siit ära ei veeta või vähemalt hunnikuid laiali ei loobita, kaovad viimased hanged Rakvere kesklinnast jaanipäeva paiku,” teravmeelitses üks rakverlane eile lõuna paiku.

Veebruarikuisel Rakvere linnavolikogu istungil esitas opositsioon linna juhtidele arupärimise, kus muu hulgas oldi väga kriitilised linna tänavate ja kõnniteede talihoolde suhtes. Vastust on oodata alles märtsikuisel istungil, aga kuna see toimub kuu lõpus, on selleks ajaks teema suure tõenäosusega unustatud. Kui ikka on.

Rakvere kesklinna promenaadilt pole lund ilmselt terve talve jooksul minema veetud, vaid see on kuhjatud hunnikutesse. Keskväljakult on mõni koorem ilmselt ka ära viidud, kuid põhimõtteliselt valitseb seal sama olukord mis promenaadil. Päeval hunnikud sulavad ja promenaadil voolavad lõbusad ojakesed, õhtul-öösel külmub vesi aga ära ning linna kõige käidavamad rajad muutuvad tõelisteks liuväljadeks. “Nagu igikelts,” tähendas linnakodanik, ise ettevaatlikult samme seades. “Olin eile just Tallinnas. Neid ka talvel hurjutati kõvasti, aga praegu saab seal vanalinnas juba sandaalides ringi lasta. Kuidas Rakvere kesklinn küll nii lumine ja jäine välja näeb?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles