Noored keset infosõda

Copy
Angela Tikoft.
Angela Tikoft. Foto: Erakogu

Noorte inforuumi moodustab väga olulisel määral sotsiaalmeedia, mille postituste üle otsustab nende looja ise, ja igaühel on õigus levitada omaenda tõde. See on aga teadupärast kahe teraga mõõk. Nii nagu TikToki kaudu jõuab noorteni vahetuid videopilte Ukraina maatasa tehtud linnadest ja nende eakaaslaste kannatustest, levib seal palju eksitavat ja vaenu õhutavat informatsiooni.

Noortekeskuses neil teemadel vesteldes ongi noored esile toonud, et justnimelt ülalmainitud sotsiaalmeediaplatvormi TikTok videote vaatamine on nende uudiste hankimise viis. Paneb mõtlema, kas pole? Ma loodan, et paneb. Ja nimelt sellele, kuidas nüüd – ükskõik mis eluala esindajad me oleme –, peame noortega kokku puutudes olema neile olemas ja neid toetama infosõjas, kuhu meid kõiki on kistud.

Kui on tunne, et info ülekülluses on meil täiskasvanutena keeruline orienteeruda, siis jääb vaid ette kujutada, kui suure segaduse sees on meie noored. Meediakriitilisus ja analüüsioskus on kindlasti praegu need pädevused, mida peame igaüks endas lihvima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles