Parimate haridustöötajate esitamine on alanud

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Gala "Eestimaa õpib ja tänab" Ugala teatris.
 
Gala "Eestimaa õpib ja tänab" Ugala teatris.  Foto: Marko Saarm

Aasta õpetaja konkursile saab haridus- ja teadusministeeriumi veebilehel parimaid õpetajaid, teisi haridustöötajaid ja koole esitada eilsest, 15. märtsist, kuni 24. aprillini. Valitsus määrab haridustöötajatele väljapaistvate töösaavutuste eest kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul väärivad kõik õpetajad ja ka teised haridustöötajad praegusel ajal tunnustust. "Tunnustan kõiki meie haridustöötajaid, kes on viimasel kahel aastal tulnud väga hästi toime koroonaviiruse põhjustatud muutlike oludega ning on valmis ka nüüd üles näitama paindlikkust Ukrainast saabuvate sõjapõgenikest laste ja noorte meie haridussüsteemi vastuvõtmisel," ütles minister Kersna. "Rohkem kui kunagi varem vajame neis keerulistes oludes üksteise tähelepanu ja üksteise töö märkamist. Aasta õpetaja ja aasta kooli konkurss on üks viis oma tähelepanu näitamiseks."

Valitsus määrab silmapaistvate töösaavutuste eest haridustöötajatele sel aastal viiendat korda kümme riiklikku aastapreemiat suuruses 10 000 eurot ning kuni kolm elutööpreemiat suuruses 65 000 eurot. Aasta õpetaja galal tunnustatakse kõikide kategooriate laureaate. Rahalise preemia suurusega 3000 eurot pälvivad kõikide kategooriate nominendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles