Aseri kooli asusid õppima kaks Ukraina sõjapõgenike last

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aseri kooli direktor Eha Polluks on Ukraina lastega juba varasemast tuttav: 1. septembril asusid kooli õppima Maria ja Zahar (pildil). Äsja kooli astumise avalduse kirjutanud Denis ja Maria olid sel päeval, mil Virumaa Teataja kooli külastas, oma dokumente vormistamas.
Aseri kooli direktor Eha Polluks on Ukraina lastega juba varasemast tuttav: 1. septembril asusid kooli õppima Maria ja Zahar (pildil). Äsja kooli astumise avalduse kirjutanud Denis ja Maria olid sel päeval, mil Virumaa Teataja kooli külastas, oma dokumente vormistamas. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeval kirjutas Aseri kooli astumise avalduse Ukraina noormees Denis, kolmapäeval tegi sedasama neiu nimega Maria. Nad mõlemad asuvad õppima üheksandasse klassi ja loodavad kevadel kooli lõpetada.

Maria elukoht Ukrainas oli Mõkolajivi oblastis asuv väikelinn – praegu käivad seal suured lahingud. Eestis leidis ta koos ema-isaga elukoha Kundas lähisugulaste juures.

Maria ema Jelena Baraban ütles, et tema ise soovitas tütrel kindlasti kooli tagasi minna. "Leidsime koos abikaasaga juba Eestis tööd," rääkis ta. "Ta jääks üksi koju. Koolis on tal kindlasti parem, ehk leiab uusi sõprugi. Ta on tubli ja töökas tüdruk, kuid kerge tal võõras keskkonnas kindlasti ei ole."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles