Omavalitsuste paigaldatud rahamasinad ilmuvad aasta teisel poolel

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Mobiilne kiiruskaamera – omavalitsuste võimalik rahamasin.
Mobiilne kiiruskaamera – omavalitsuste võimalik rahamasin. Foto: Mailiis Ollino

Alates 1. märtsist jõustunud liiklusseadus lubab omavalitsustel paigaldada automaatseid liiklusjärelevalvesüsteeme, maakeeli kiiruskaameraid. Seaduses on juttu ka punase valgusfooritule eirajate tabamisest, mis samuti põhineb kaameral. Paraku pole aga maakonnas seni ükski omavalitsus võimalike rahamasinate paigaldamise vastu huvi tundnud.

Üheks põhjuseks võib olla riigi oskamatu töö. "Vastavasisulisi liiklusseaduse rakendussätteid ei ole veel valitsuses vastu võetud ja kinnitatud," vastati Ida prefektuurist toimetuse järelepärimisele. "Peale lõplikku kinnitamist saavad kohalikud omavalitsused hakata esitama avaldusi, kuhu nende territooriumile võiks liikluskaamerad paigaldada."

Vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Kateriin Pajumägi selgitas, et rakendussätted peab valitsusele esitama ministeerium, kes konkreetse seaduse eest vastutab. Antud juhul siis siseministeerium. Pajumägi kinnitusel pole ministeerium liiklusseadust puudutavaid rakendussätteid valitsusele kinnitamiseks esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles