1990 Võrkpallis jäi võimuvahetus veel napilt toimumata

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Rivaal mängib mustades särkides. Foto pärineb 1990-ndate keskpaigast, selle täpne tegemise aeg on teadmata. Vasakul Kristjan Kurik, vasakult kolmas Laos Lukas, nr 3 on Ivo Järvala ja nr 5 Eivo Žuravljov.
Rakvere Rivaal mängib mustades särkides. Foto pärineb 1990-ndate keskpaigast, selle täpne tegemise aeg on teadmata. Vasakul Kristjan Kurik, vasakult kolmas Laos Lukas, nr 3 on Ivo Järvala ja nr 5 Eivo Žuravljov. Foto: Gunnar Vaidla

Lääne-Virumaal toimus 1990. aasta alguses üsna omapärane võrkpalliturniir, kus osalesid meeskonnad nimedega Ida, Lääs, Kunda ja Rakvere.

Kõigepealt pisut taustast. Vinni NST võrkpallimeeskond oli 1980-ndatel tulnud kolm korda Eesti NSV meistriks, edestades ka meeskondi, kus mängisid kaasa nii-öelda suure Kalevi mängijad. Aga see oli ka natukene võõraste sulgedega enese ehtimine, sest Vinni eest mängisid paljud Venemaalt ja Ukrainast tulnud mehed, olles tänapäevases mõistes võõrleegionärid.

Vinni tuli Eesti meistriks ka 1992. aastal, aga siis kuulus võistkonda juba palju Mati Meriranna õpilasi, kellest hiljem sai kuulsa ja võitmatu Rakvere Rivaali tuumik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles