Kutsumata külalisest tuleb teatada politseile

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Kutsumata külaline.
Kutsumata külaline. Foto: Kristjan Teedema

Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Heido Tammekand rääkis, et Lääne-Virumaal pole registreeritud ühtegi juhtumit, mille puhul varas on tunginud eluruumi ajal, mil inimesed ise kodus viibivad. Seevastu sotsiaalmeedias on "registreeritud" vähemalt üks niisugune juhtum.

Hiljaaegu külastas pikanäpumees eramut Pajustis. Peremees aga ärkas millegipärast varahommikul üles ja sõna otseses mõttes jooksis kokku vargaga, kel oli kapiuks juba lahti tehtud. Varas sai põgenema. Hoonesse oli ta pääsenud tagaukse kaudu, mille pererahvas oli unustanud õhtul lukustada.

Veel on maakonnas varem olnud selliseid juhtumeid, kus vargad külastavad korterelamuid ja katsuvad siis korteriuksi. Kui mõni neist juhtub lahti olema, siis astub pikanäpumees sisse. Tegevuse idee seisneb selles, et kortermajades ja ilmselt ka teistes elumajades satub korteri- või välisuksest tulija reeglina esikusse, kus ripuvad üleriided ja näiteks peeglilauale on pandud käekotid. Vargal kulub alla minuti nimetatud esemete takseerimiseks ja sealt vajaliku võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles