Rakvere linna kulud sõjapõgenike abistamiseks pole suured

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Punase Risti kogumispunkt ja sõjapõgenike abistamise keskus avati esialgu Rakvere spordikeskuses (pildil). Alates 14. märtsist tegutseb see Rohuaia lasteaias.
Punase Risti kogumispunkt ja sõjapõgenike abistamise keskus avati esialgu Rakvere spordikeskuses (pildil). Alates 14. märtsist tegutseb see Rohuaia lasteaias. Foto: Mart Rauba

Riigihalduse minister Jaak Aab lubas, et riik hakkab kõigepealt kaardistama ja seejärel kohalikele omavalitsustele hüvitama Ukraina sõjapõgenike abistamiseks tehtud kulusid. Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami lausus, et praeguse seisuga linn sel otstarbel suuri kulutusi teinud pole. 

"Põgenikekeskuse sisseseadmine spordikeskusesse ja seejärel aadressile Rohuaia 12 muidugi maksis midagi, aga need summad pole midagi müstilist," rääkis ta. "Lisakulu on ehk elektri arvelt. Paljud inimesed töötasid seal vabatahtlikult. Nende roll on väga suur, aga see ei saa muidugi lõputult kesta, edaspidi kaasnevad ka vabatahtlike tööga nii või teisiti mõned kulud."

Juhkami sõnul on praegu suurim probleem, kust ja kuidas leida abivajajatele elamispind. "Kui põgenikud dokumendid korda saavad, siis laienevad neile kõik Eestis kehtivad sotsiaaltoetused," jätkas Juhkami. "Neid makstakse nagunii riigi eelarvest ja omavalitsustele sellest lisakulu ei teki."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles