Maakonna noortevolikogud panid aluse koostööle

Margus Vahter
Copy
Kohtumisel seati eesmärke ja arutleti koostöövõimaluste üle.
Kohtumisel seati eesmärke ja arutleti koostöövõimaluste üle. Foto: Margus Vahter

Hiljuti kogunesid talvekoolis Lääne-Virumaa viie valla osaluskogud koos maakonna noortekoguga, et panna alus regionaalsele koostööle, mida edaspidi arendada.

Talvekooli korraldaja ning endise Väike-Maarja osaluskogu liikme Maris Praatsi sõnul on peamiseks probleemiks kujunenud noorte kaasamine vanuse tõttu, sest mitu varasemat osaluskogu liiget on alustanud nii õpinguid kui ka töötamist väljaspool maakonda. Praegused aktiivsed noored, kes kõik on paari aasta pärast teretulnud noortevolikogudesse, et rääkida kaasa noori puudutavatel teemadel, õpivad peamiselt algklassides. Noortevolikogudesse kuulumise minimaalne vanus on omavalitsuseti erinev, varieerudes 12–14 eluaastani.

“Kui noor näeb kohalikus elus teda puudutavat nõrka kohta, on tal võimalus läbi osaluskokku kuulumise haarata initsiatiiv ja üritada seda parandada,” rääkis Rakvere linna õpilasesinduse mentor Katrin Joselin, kelle sõnul on ettevõtlike noorte toetamine üks võimalustest kaasa aidata kohaliku poliitika tuleviku kujundamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles