Sajandi­vanuste fotode jälgedes Kundat avastamas

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Vaade hoburaudteele üle Kunda jõe viival sillal ja Sillakülale. Silla tagant jõe äärest paistab Poolakate maja, suur kahekorruseline maja vasakul oli Poissmeeste kasarm, millest paremale, elumaja taha, jäi ministeeriumi algkooli hoone. Sillal olid raudtee ning jalakäijate ja hobusõidukite sillaosa barjääriga eraldatud.
Vaade hoburaudteele üle Kunda jõe viival sillal ja Sillakülale. Silla tagant jõe äärest paistab Poolakate maja, suur kahekorruseline maja vasakul oli Poissmeeste kasarm, millest paremale, elumaja taha, jäi ministeeriumi algkooli hoone. Sillal olid raudtee ning jalakäijate ja hobusõidukite sillaosa barjääriga eraldatud. Foto: Kunda Linna Arhiiv

Kirikutee kõrvale maetud varastest Saksa sõdurid, kabel, mille Eesti kaitseväelased venelasi tõrjudes maha põletasid, mitte kordagi töötanud kalalift uue silla all – fotod räägivad lugusid.

Kunagise, hoburaudteega silla ümbrus on võpsikusse kasvanud. Puitsillast on saanud betoonsild, mille all on Eesti ainuke kalalift, mis pole allavoolu asuva vana hüdroelektrijaama kõrge tammi tõttu päevagi töötanud. Taamal on hobusõidukite asemel täislastis puidureka liikumas Estonian Celli suunas.
Kunagise, hoburaudteega silla ümbrus on võpsikusse kasvanud. Puitsillast on saanud betoonsild, mille all on Eesti ainuke kalalift, mis pole allavoolu asuva vana hüdroelektrijaama kõrge tammi tõttu päevagi töötanud. Taamal on hobusõidukite asemel täislastis puidureka liikumas Estonian Celli suunas. Foto: Ain Liiva

Mõned aastad tagasi leiti Kunda linna arhiivist üle 250 klaasnegatiivi, mis osaliselt pärinesid rohkem kui saja aasta tagusest ajast. Negatiivid olid sattunud sinna pea kakskümmend aastat tagasi Kunda tsemendimuuseumi loomise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles