Lumel tuterdav siil vajab abi, loomalaps rahu

Merly Raudla
Copy
Viimane lume seest päästetud siil kaalus vaid 400 grammi. Tavaliselt kaalub täiskasvanud siil kuni kaks kilo. Kevadeks jääb sellest alles umbes pool.
Viimane lume seest päästetud siil kaalus vaid 400 grammi. Tavaliselt kaalub täiskasvanud siil kuni kaks kilo. Kevadeks jääb sellest alles umbes pool. Foto: Eesti metsloomaühing

Loomabeebide sündimise tippaeg jõuab looduses kohe kätte. Metsatukas märkamatuks jääda püüdev jänesepoeg ja rannakividel pikutav hülgelaps ei vaja innukaid inimesi end “abistama”. Küll aga tasub tähele panna lumes kössitavaid siile. Omal jõul nad oma nööpsilmadega suve ei näeks.

Igakevadine üliagarate, kuid looduskaugete ja teadmatute inimeste metsloomade päästmise aktsioonide trall on taas käes. Looduses üksi olev loomapoeg tekitab paljudes arusaamatust ning enamasti kiputakse arvama, et väikese sule- või karvapalli on tema vanemad hüljanud. Eesti Metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg toonitas, et iga loomapoeg ei vaja kindlasti inimese tähelepanu ega sekkumist. “Inimesed justkui arvavad, et metsloom peaks kogu aeg oma poja juures olema. Päevasel ajal ongi pojad väga palju üksi,” selgitas Võsujalg.

Kõige hullem, mida inimene võib teha, on loomapoegade paitamine, sülle võtmine ja toitmine. “Ärge puutuge neid, nende ema kasvatab neid,” manitses Võsujalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles