Heiki Hallik lahkus Isamaa ja Res Publica Liidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Hallik.
Heiki Hallik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tamsalus asuva pagaritööstuse ASi Hallik tegevjuht Heiki Hallik on üks kuuekümnest Isamaa ja Res Publica Liidu liikmest, kes andsid nädalavahetusel parteijuhile Urmas Reinsalule teada oma lahkumisest erakonnast. Erakonna hülgajate seas on ka Heiki Halliku õde, samuti ASis Hallik töötav Marika Tali ja endine Kunda linnapea Margus Jaago.


Heiki Hallik ütles, et nõustub kirjas väidetuga. Tema jaoks oli üheks häirivaks asjaks elamislubade skandaali käsitlemine aukohtus. “Aukohus ei teinud mingit selget otsust selles kaasuses,” lausus ta.
“Tunneme, et IRL ei ole enam see ühendus, mis oleks võimeline Eesti elu edendama. Astusime kunagi erakonda, mis oli avatud mõttelaadiga ja kandis väärikalt rahvuslikke väärtusi,” kirjutasid erakonnast lahkujad oma pöördumises.“Kahjuks oleme viimastel aastatel näinud erakonna mandumist võimuinstrumendiks, mis teenib vaid väikese rühma tagatoapoliitikute ja nende sõprade huve.”
Kirjale allakirjutanud leiavad, et nende jaoks olulisi eesmärke on praegu võimalik viljakamalt saavutada mitmesugustes mittetulundusühingutes, nagu on näiteks Vaba Isamaaline Kodanik, või siis lihtsalt aktiivse vaba kodanikuna. Ka Heiki Hallik on liitunud MTÜga Vaba Isamaaline Kodanik, mis tema sõnul pakub võimalust ühiskonnaelus aktiivselt kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles