Järsult suurenenud liitlaste hulk tagalat ei survesta

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Möödunud nädalal toimus Tapal tseremoonia, kus kuus kuud teeninud lahinguüksused andsid juhtimise üle järgmistele üksustele.
Möödunud nädalal toimus Tapal tseremoonia, kus kuus kuud teeninud lahinguüksused andsid juhtimise üle järgmistele üksustele. Foto: Ain Liiva

Alates Ukraina sõja algusest on liitlaste lahingugrupi suurus järsult tõusnud. 1000 sõdurist on vähem kui kuuga saanud 2000. Küll aga olid juba varem sellised plaanid läbi mõeldud ja tagalale suurt pinget pole lisandunud. Sõdurid saavad toidetud ning majutatud.

Liitlaste lahingugrupi suurus Tapa sõjaväelinnakus on ajas pidevalt muutunud ja oli enne sõja algust vahemikus 900–1100 kaitseväelast, sõltudes üksuse kaitsevõimekuse vajadusest. Peale sõja algust on liitlaste kohaolu järsult suurenenud.

Alates eelmisest nädalast teenib Tapa sõjaväelinnakus umbes 2000 liitlassõdurit Ühendkuningriigist, Prantsusmaalt ja Taanist, nende seas Eesti kaitseväe 1. jalaväebrigaadi juhtimise alla integreeritud kuninglik Walesi 1. pataljon, kes moodustavad lahingugrupis põhilise lahingujõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles