Kirikutorni ronimine on väike seiklus, vürtsitatud tuvikakaga

Merly Raudla
Copy
Eelmise aasta alguses alanud Haljala kiriku tornikiivri uuendamisel on käes viimane, kolmas etapp: tornikiivri katuseplekkide vahetus.
Eelmise aasta alguses alanud Haljala kiriku tornikiivri uuendamisel on käes viimane, kolmas etapp: tornikiivri katuseplekkide vahetus. Foto: Marianne Loorents

Haljala kiriku torni kõrvale paigutatud 30 meetrit kõrged metallist tellingud ronima eriti ei kutsu. Ka taevasse pürgiv piksevarda tross ei tundu tippu ronimiseks kõige mõnusama vahendina. Lahke pererahva abiga leidsime turvalisima viisi, et Eesti maakirikute ühe kõrgeima kivitorni tippu ronida.

Haljala Püha Mauritiuse koguduse hooldajaõpetaja Urmas Karileet, koguduse juhatuse esimees Margus Punane ning Haljala alevikuvanem ja sihtasutuse Haljala Kirik juhataja Margus Laigu tutvustasid, kuidas uuendustööd edenevad.

Karileet, kes ehituse käigus ise juba oma viis-kuus korda torni tipus käinud, pakkus lahkesti välja võimaluse mööda kitsaid tolmuseid kivitreppe ja puidust redeleid turnida ja oma silmaga järele vaadata, kuidas tornikiiver valmib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles