Miks lapsed ei jõua hambaarsti juurde?

Merly Raudla
Copy
Miks lapsed ei jõua hambaarsti juurde?
Miks lapsed ei jõua hambaarsti juurde? Foto: Shutterstock

Kuigi lastele on hambaravi tasuta, näitab statistika, et Lääne-Virumaal on seis hambaarsti vastuvõtul käimisega kõige kehvem: möödunud aastal külastas hambaarsti vaid 53 protsenti lastest. Kuhu juurika taha laste suutervise eest hoolitsemine takerdub?

Möödunud nädalal algas tervisekassa kampaania, millega tuletatakse lapsevanematele meelde, et kord aastas peaks lapsele hambaarsti juurde aja broneerima. Statistika näitab, et eelmisel aastal jõudis hambaarsti juurde vaid ligi 59 protsenti 3–19-aastastest lastest ja noortest. Vanuseliselt on kõige usinamad hambaarsti juures käijad 6–11-aastased, kõige harvem aga jõuavad sinna 15–19-aastased.

Väike-Maarjas tegutseva hambaravikliiniku A&K Caritas hambaarst Kersti Alt ravib nii laste kui ka täiskasvanute hambaid. Doktor Alt tõdes, et kliinikus käivad lapsed iga päev. “Meil käivad lapsed koos vanemaga. See on tegelikult lapsevanema töö. Tema vastutab lapse suuõõne tervise ja üldtervise eest,” rääkis juba üle kolme kümnendi hambaarstina töötanud Alt. Tema noorimad patsiendid on olnud alla aasta vanused põnnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles