Rõõmusõnum kihutajatele

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Sõmeru ristmikul toimus eelmisel aastal kahe nädala jooksul kaks avariid. Uue tee ehitusega muutub see ristmik tunduvalt ohutumaks.
Sõmeru ristmikul toimus eelmisel aastal kahe nädala jooksul kaks avariid. Uue tee ehitusega muutub see ristmik tunduvalt ohutumaks. Foto: Veiki Ojaperv

Kavandatu järgi umbes kuue aasta pärast saab Tallinna–Narva maantee Haljala ja Kukruse vahelisel 76 kilomeetri pikkusel lõigul vajutada senisest julgemini gaasipedaali ja sõita kiirusega 120 kilomeetrit tunnis, mitte nagu praegu 90 või isegi 70 kilomeetrit tunnis.

Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna ida üksuse juhataja Anti Palmi rääkis, et neljarealise tee ehitamisega kaovad näiteks meie maakonnas ära Põdruse, Sõmeru ja Viru-Nigula ristmik, mis muudab liikluse tunduvalt ohutumaks. On ju eriti Sõmeru ristmik paistnud silma sagedaste liiklusõnnetustega, kus just Narva poolt tulnud ja Rakvere suunas vasakpööret teinud sõidukid on suisa kummuli käinud.

Palmi sõnul ei muutu ohutumaks ainult ristmikud, vaid ka nimetatud teelõigul olevad muud kohad, mida ei saa küll nimetada ohtlikeks, kuid aeg-ajalt on seal ikkagi liiklusõnnetusi olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles