Seitsme organisatsiooni kaudu saab Ukrainat toetada tulumaksuvabalt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eesti ja Ukraina lipp.
Eesti ja Ukraina lipp. Foto: Marko Saarm

Riigikaitse edendamise sihtasutuse ja kuue organisatsiooni kaudu saab annetada Ukraina heaks täielikult tulumaksuvabalt, sõltumata annetuse suurusest.

Riigikogus läbis kolmanda lugemise eelnõu, mis vabastab juriidilise isiku annetused, mis on tehtud Ukraina toetamiseks 24. veebruarist 31. detsembrini 2022, tulumaksust, sõltumata annetuse suurusest.

See tähendab, et tehes annetusi näiteks riigikaitse edendamise sihtasutusele, ei pea seniseid piirmäärasid arvestama. Organisatsioone, mille kaudu saab annetada tulumaksuvabalt, sai seadusesse seitse. 

Ühingud, mis saavad vahendada annetusi tulumaksuvabalt, on riigikaitse edendamise sihtasutus, Rotary klubi Tallinn Vanalinn, Ukraina Kultuurikeskus, Eesti Punane Rist, Eesti Pagulasabi, MTÜ Mondo, Päästeliit. 

Riigikaitse edendamise sihtasutuse kaudu annetamine

Annetustelefoni numbril 900 5380 helistades saab annetada 5 eurot, numbril 900 2380 helistades 25 eurot. Pangaülekandega saab annetuse teha Swedbankis sihtotstarbel loodud kontole numbriga EE162200221078603616. Makse saaja on Riigikaitse Edendamise SA ja selgitusse tuleb märkida "Toetus Ukrainale".

Juhul kui soovitakse tulumaksu tagastamist, tuleb selgitusse lisada isiku nimi, kelle eest liikmeannetus tehakse, ja annetaja isikukood. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles