Prokuratuur läheb Marti Kuusiku kriminaalasjaga riigikohtusse (4)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Marti Kuusik esimese astme kohtus ehk Viru maakohtu Rakvere kohtumajas ajakirjanikele intervjuud andmas.
Marti Kuusik esimese astme kohtus ehk Viru maakohtu Rakvere kohtumajas ajakirjanikele intervjuud andmas. Foto: Ain Liiva

Viru ringkonnaprokuratuur esitas täna ehk niinimetatud viimasel minutil Marti Kuusiku õigeks mõistnud kohtuotsuse peale kassatsioonkaebuse riigikohtusse.

Selleks et kohtul oleks võimalik segamatult oma seisukoht kujundada, ei pea prokuratuur õigeks kaebuse detailset argumentatsiooni avada. "Üldsõnaliselt saame siiski öelda järgmist: prokuratuuri kassatsioonkaebus tugineb ringkonnakohus kinnitust leidnud asjaolule, et kannatanul tuvastatud vigastused ei ole õnnetuse tagajärjel tekkinud, vaid need on kannatanule põhjustatud teise inimese poolt," öeldakse Viru ringkonnaprokuratuuri vastuses toimetuse päringule. "Ringkonnakohus mõistis süüdistatava õigeks, kuivõrd kohtu arvates polnud piisavalt ära tõendatud see, et just süüdistatav oli selleks inimeseks, kes nimetatud vigastuse tekitas. Prokuratuur leiab, et selles olukorras on tarvilik riigikohtul anda hinnang, milline on lähisuhtevägivallakuritegude puhul nõutav tõendamislävi."

Prokuratuuri hinnangul on nende jaoks oluline teada, kuidas käituda edaspidi olukordades, kus kannatanu ütlused on vastuolus teiste kogutud tõenditega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles