Riigigümnaasium pole teisi koole õpetajatest tühjaks tõmmanud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo ütleb, et õpetajate värbamisega varakult alustamine on tema juhitavas koolis tavaline praktika.
Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo ütleb, et õpetajate värbamisega varakult alustamine on tema juhitavas koolis tavaline praktika. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere põhikool otsib lehekuulutuse põhjal kuut-seitset õpetajat, alates uuest õppeaastast põhikooliks muutuv reaalgümnaasium annab oma kodulehel teada neljast-viiest vakantsest ametikohast. Võib jääda mulje, et õpetajaid otsitakse nende asemele, kes alates sügisest lähevad tööle avatavasse riigigümnaasiumisse, kuid õppeasutuste juhid seda ei kinnita.

Rakvere reaalgümnaasium muutub alates 1. septembrist põhikooliks. Loogika ütleb, et gümnaasiumiklasside kadumise tõttu võiks neil nüüd pedagooge üle jääda, kuid tegelikult otsib kool juba praegu nelja-viit õpetajat.

“Meie jaoks on see tavaline praktika, et üritame aprilliks juba pildi ette saada, milline seis meil uue õppeaasta alguses õpetajatega on,” rääkis kooli direktor Martti Marksoo. “Siis on veel aega nii-öelda auke lappida, kui need on jäänud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles