Rakveres algas kaua oodatud pumptrack‘i ehitus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere pumptrack'i ehitus.
Rakvere pumptrack'i ehitus. Foto: Marianne Klopets

Sel nädalal algasid Rakveres ettevalmistustööd pumptrack'i, õpperaja ja maastikurattaraja rajamiseks, mis tulevad Uus tänav 19 asuvale kergliiklustee ja maantee vahelisele ligi 30 000-ruutmeetrisele maaalale.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul alustati ala projekteerimisega juba mullu kevadel ja tänavu veebruaris korraldas linnavalitsus hanke ehitaja leidmiseks. "Nüüd on lumi piisavalt sulanud, et ehitusega algust teha. Sel nädalal paigaldati objektile piirdeaiad ja tehakse pinnase ettevalmistustöid. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, valmivad rajad mai lõpuks," rääkis Karus.

Rajatav pumptrack koos õpperaja ning maastikurattarajaga pakuvad igas eas liikumishuvilistele mitmekülgseid võimalusi veeta vaba aega sportlikult ja sisukalt. Rada tuleb asfaltkattega, mida ääristavad murukattega kaldsed osad. Pumptrack'i kõrvale rajatakse väike õpperada tehniliste elementide õppimiseks. Kelgunõlvad kujundatakse ümber maastikurattarajaks, ühel neist säilib kelgutamisvõimalus.

Töid teostab Hevent Ehitus OÜ ja ehituse maksumus on ligikaudu 180 000 eurot.

Kõikjal väga populaarne pumptrack on spetsiifiline sportimise rada, mis koosneb eri kõrgusega lainetest ja kurvidest ning on mõeldud kasutamiseks mitmesuguste liikumisvahenditega (rula, jalgratas, rulluisud, tõukeratas).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles