Roman Kusma vaatas lõunapoolkera karguses küürvaalaga tõtt

Merly Raudla
Copy
Roman Kusma elukaaslane Kristina võttis enne viimasele ringile minekut kivile istuma jäänud maratonihundil käest ja aitas tal pingutuse lõpuni teha.
Roman Kusma elukaaslane Kristina võttis enne viimasele ringile minekut kivile istuma jäänud maratonihundil käest ja aitas tal pingutuse lõpuni teha. Foto: Erakogu

Möödunud kuu alguses võttis spordientusiastist ettevõtja Roman Kusma ette peadpööritava seikluse kõige lõunapoolsemas maailmajaos ja osales eksklusiivsel Antarktika maratonil. Väga erilisele maratonile pileti ostmine on juba keeruline ning pilet ise kallis. Kuna pileti hinna sisse käivad lennupiletid Buenos Airesest Argentina lõunatippu Ushuaiasse ja tagasi, ekskursioonid ja üheksa päeva pikk laevareis, on Antarktika maratonil osalemine väga kulukas ettevõtmine.

Kusma tunnistas, et hind oli suurusjärgus 10 000 eurot. Kõigepealt startis harrastussportlane Tallinnast Frankfurti ja sealt edasi lendas 14 tundi Buenos Airesesse. Selline lennusõit on juba ise väga väsitav katsumus. Argentinas lennukilt maha astudes sai Roman Kusmale selgeks, et tema hääl oli lennu ajal kaduma läinud, ning ta sai vaid kähinal suhelda. Pole just kõige meeldivam enne maratoni tõbiseks jääda.

Roman Kusma tunnistas, et Antarktika maratoni läbimine oli suur katsumus.
Roman Kusma tunnistas, et Antarktika maratoni läbimine oli suur katsumus. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles