Kaemus: üks väike viga

Marju Lina
, ajakirjatoimetaja
Copy
“Unetardumus” on põnevik, mis demonstreerib, mis kõik võib kergesti viltu minna lihtsatel headel inimestel, kui teha vaid üks väike viga.
“Unetardumus” on põnevik, mis demonstreerib, mis kõik võib kergesti viltu minna lihtsatel headel inimestel, kui teha vaid üks väike viga. Foto: Erakogu

Camilla Grebe “Unetardumus”, Pegasus 2021

Panin raamatu kinni ja jäin silmitsema tagakaant. Seal seisis, et “Unetardumus” on eraldiseisev järg kahele Grebe raamatule. Kui oleksin seda enne teadnud, ei oleks ma seda lugema hakanudki, sest väldin teoseid, kus kasvõi miski võib viidata mingitele inimestele või olukordadele, mida tegelased teavad, aga mina ei tea.

Nii aga seekord juhtunud ei olnud. See oli tore üllatus. Ja veel üks hea üllatus oli see, et mu huvi ei kadunud ja ma ei jätnud raamatut pooleli lihtsalt seepärast, et see hakkas venima. Nõnda on (eriti põnevike puhul) liiga sageli juhtunud: need on paksud, aga ei peaks nii paksud olema, sest kümnete lehekülgede kaupa võiks täitsa olemata olla. Ja ma ei taha ka edasi lapata, otsekui oleks see halvem kui poolelijätmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles