Elektrilevi on tormi järel taastanud elektrivarustuse 37 000 kliendil

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Viimastel andmetel on vooluta veel natuke üle 2000 kliendi.
Viimastel andmetel on vooluta veel natuke üle 2000 kliendi. Foto: Remo Tõnismäe

Tänu tuule vaibumisele sai Elektrilevi alates laupäeva õhtust rikete likvideerimise tempot tõsta ja nii oli pühapäeva hommikul kella 9 ajal elektrivarustus taastatud juba 37 000 kliendil, endiselt on aga elektrita 2258 klienti.

"Elektrilevi brigaadid jätkavad tööga ja enamiku riketest saame täna parandatud," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp pühapäeval. "Saaremaal ja Virumaal võivad mõned tööd jääda ka esmaspäeva hommikuks. Kõik oleneb hetkel sellest, kui suureks takistuseks on pehme pinnas rikkekohtade juures. Praegusel ajal looduslik pinnas veel rasketehnikat ei kanna, mis tähendab, et kohati on rikkekohtadeni pääsemine raskendatud." 

Rikete likvideerimisega töötab Puusepa kinnitusel 36 brigaadi ja neid lisandub aja jooksul. Põhiliselt põhjustavad rikkeid liinidele langevad puud, mille tagajärjel juhtmed katkevad või lähevad katki mastid.

Kuigi öösel suutsid brigaadid päris palju rikkekohtade asukohti tuvastada, tuli seda tööd hommikul droonidega jätkata, sest liin on pikk ja jalgsi kuluks väga kaua aega, et õige rikkekoht üles leida.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse Maru kaudu, mis võimaldab probleemi korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles