Hansabuss võtab üle 65 avaliku bussiliini teenindamise Lääne-Virumaal

Merly Raudla
Copy
Hansabuss siseneb keskkonnasäästlike bussidega Lääne-Viru maakonda ning alustab avalike maakonnaliinide teenindamist CNG-d kasutavate bussidega.
Hansabuss siseneb keskkonnasäästlike bussidega Lääne-Viru maakonda ning alustab avalike maakonnaliinide teenindamist CNG-d kasutavate bussidega. Foto: Hansabuss

Hansabuss siseneb keskkonnasäästlike bussidega Lääne-Viru maakonda ja alustab avalike maakonnaliinide teenindamist CNG ehk surugaasiga sõitvate bussidega. Investeeringu orienteeruv maht on 8 miljonit eurot.

Hansabuss asub liine teenindama 44 surugaasi kasutava keskkonnasäästliku bussiga. "28 on 67-kohalised Iveco Crossway Line'i bussid ning 16 keskmise suurusega bussi on 34-kohalised Iveco Feniksi bussid," sõnas Hansabuss AS-i juhatuse esimees Indrek Halliste.

Kõik bussid on varustatud USB pistikupesade, turvakaamerate, GPS-iga, stoppnuppudega väljumissoovist teavitamiseks ning elektrooniliste tabloodega, et bussi salongis ja peatuses oleks bussi marsruudi info reisijatele hästi nähtav. Bussid on madalapõhjalised ja kallutusfunktsiooniga, mis tagavad ratastooli või lapsekäruga sõitja mugava sisenemise. Bussis on istmeteta ala, mis on varustatud ratastooli ja lapsevankri kinnitamise võimalusega. Lisaks on signaalnupud, millega ratastooli kasutaja saab anda bussijuhile märku rambi avamise soovist.

Maakonnas asutakse teenindama 65 liini, mille aastane käive on 3 miljonit eurot, ja lisandub 3 miljonit liinikilomeetrit.

"Uute liinide teenindamiseks värbame 63 bussijuhti ning ootame meiega liituma hoolivaid ja tublisid bussijuhte, et ühiselt viia Lääne-Virumaal ühistransport täiesti uuele ja keskkonnasõbralikule tasemele," kutsus Halliste üles Hansabussiga liituma.

Halliste sõnul oli käesoleva aasta algus märgilise tähtsusega, sest siseneti Lääne-Virumaale ning alustati Rakvere linnaliinide teenindamist CNG-d kasutavate bussidega ja sillutati teed väiksema ökoloogilise jalajäljega bussitranspordi suunas.

Uus avaliku liiniveo korraldamise leping Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse ja AS-i Hansabuss vahel hakkab kehtima 13. juunist ja kestab kaheksa aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles